21 maart 2007
Clinic voor de SGW-cross in Maarsbergen

De vorig jaar voor het eerst georganiseerde clinic voor de cross op Landgoed Maarsbergen wordt dit jaar wegens succes geprolongeerd. De Stichting SGW Maarsbergen organiseert op 20 april 2007 opnieuw een clinic voor geüniformeerde ruiters die deze cross (beter) willen leren rijden. De cross is een van de drie onderdelen van de samengestelde wedstrijd of eventing (de opvolger van de vroegere Military). De cross op het 400 ha grote Landgoed Maarsbergen aan de rand van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug bestaat uit een parcours van 20 hindernissen over een afstand van 2 km. Het rijden van deze cross duurt gemiddeld vijf minuten. Klik hier voor een indruk van de hindernissen in de cross.

 

De clinic bestaat uit een parcoursverkenning te paard plus oefening hoe de individuele hindernissen in de cross optimaal genomen kunnen worden. De instructie wordt gegeven door Rob Janssen, voormalig international eventing. Er zijn 10 slots. De clinic vindt plaats in twee groepen van vijf: beginners 17:30-19:00, gevorderden 19:15-20:45. De kosten bedragen €20 per persoon voor de les plus €60 per persoon voor eventuele huur van een SGW-paard. Voor de catering wordt gezorgd door Eerste-luitenant (R) der Huzaren mr Willemina van der Goes, voormalig Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd.

 

Vervolgens organiseert de Stichting SGW Maarsbergen op zaterdag 7 juli 2007 het Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd (NMK/SGW), dat bestaat uit de onderdelen dressuur, springen en cross. Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en het NMK/SGW uitrijden verdienen hiermee het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Bovendien maakt het NMK/SGW bestanddeel uit van alle routes naar het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Meer informatie en alle regels op www.militairruiterbewijs.nl. Inschrijvingen voor MRb- en MRbZ-examens uitsluitend via www.militairruiterbewijs.nl, voor de Militair Kampioenschappen Dressuur en Springen uitsluitend via www.mrvtepaard.nl, voor de Olympische Moderne Vijfkamp uitsluitend via www.vijfkamp.nl en voor het Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd uitsluitend via www.sgwmaarsbergen.nl.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 De samengestelde wedstrijd op Landgoed Maarsbergen geniet toenemende belangstelling