26 februari 2007
Nieuwe masterclass springen in Amersfoort

Op zondag 11 maart wordt op het Militair Ruitersportcentrum (MRC) op de Bernhardkazerne in Amersfoort onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ het startschot gegeven voor een nieuwe masterclass springen. Dit om de mogelijkheid te bieden om naast zelfstandige training te oefenen voor:

 

  • de Open Meerkamp in de Olympische Moderne Vijfkamp op 27-28 april
  • het Militair Ruiterkampioenschap Springen op 8 juni en/of
  • het Militair Ruiterkampioenschap Samengestelde Wedstrijd op 7 juli.

 

Prestaties op ieder van deze evenementen worden erkend als onderdeel voor het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG). Zie hiervoor het nieuwsbericht van 3 november 2006 in de nieuwsbank op www.militairruiterbewijs.nl *).

 

Deze eerste masterclass op het MRC wordt georganiseerd van 11 maart tot en met 22 april 2007, bestaat uit 7 lessen op zondagmorgen van 10:00 tot 11:15 uur, en staat open voor maximaal 10 ruiters. De masterclass wordt gegeven door Majoor der Huzaren bd Henk Punt, voormalig Commandant Cavalerie Ere-Escorte, voormalig Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd, drievoudig winnaar van de Copain-Prijs in de Military en lid van de Nederlandse topsportploeg voor de Military op de XXe Olympische Zomerspelen van 1972 in München. Kwalificerende ruiters kunnen deelnemen met een eigen paard of een paard van het MRC. Het springparcours waarvoor geoefend wordt bestaat uit 12 hindernissen op 90- 120 cm en is gebaseerd op het springparcours uit de Olympische Moderne Vijfkamp (inclusief dubbelsprong, driesprong en waterhindernis).

 

De masterclass springen staat alleen open voor militaire ruiters met een Militair Ruiterbewijs en voor ruiters die voldoen aan de vereisten van de Nederlandse Vijfkampbond voor deelname aan het onderdeel springen in de Olympische Moderne Vijfkamp. De kosten bedragen €20 per les met een manegepaard of €10 met een eigen paard. Klik hier om je aan te melden voor de masterclass.

 

Bovendien kan onmiddellijk rondom de springles op het MRC worden getraind voor de overige onderdelen in de Olympische Moderne Vijfkamp (lopen, zwemmen, schieten, schermen, paardrijden). Zie hiervoor het nieuwsbericht van 26 februari 2007 in de nieuwsbank op www.vijfkamp.nl. Klik hier om je aan te melden voor de vijfkamptraining op het MRC.

 

Naast de masterclass springen op zondagmorgen organiseert het MRC op vrijdagavond ook lessen voor ruiters die willen oefenen voor het Militair Ruiterbewijs (MRb). Zie hiervoor het nieuwsbericht van 16 augustus 2006 over het MRC in de nieuwsbank op www.militairruiterbewijs.nl.

 

Er zijn dit jaar nog vier gelegenheden om het Militair Ruiterbewijs te behalen. Het eerstvolgende examen vindt plaats op 12 mei 2007 op de manege van de Afdeling Levende Have in Rotterdam. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroeps- en reservemilitairen uit alle krijgsmachtdelen. Kijk voor de complete examenkalender en alle andere relevante informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 

*) Bovendien kan het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) worden behaald op basis van prestaties tijdens het Militair Ruiterkampioenschap Springen of Samengestelde Wedstrijd, en kan het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF worden behaald op basis van prestaties in de Olympische Moderne Vijfkamp.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Kolonel Bert Wassenaar, Stalmeester van H.M. de Koningin en voorzitter van de MRV ‘Te Paard!’, behaalde het Militair Ruiterbewijs, het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp en het Militair Ruiterbewijs in Goud