6 mei 2010
NMK/SGW bijna vol; nog plek voor militairen

Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juli 2010 vindt op Landgoed Maarsbergen het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd plaats: het NMK/SGW 2010. Deze militaire wedstrijd wordt georganiseerd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' als onderdeel van de SGW Maarsbergen, een van de mooiste eventingwedstrijden op de wedstrijdkalender van de KNHS.

 

Inmiddels hebben zich voor deze eventingwedstrijd ruim 300 deelnemers ingeschreven in de klassen B, L en M. Er worden circa 25 militaire deelnemers voor het NMK/SGW verwacht. Klik hier om je in te schrijven.

 

Eerste luitenant (R) der Huzaren Willemina van der Goes, coördinator vanuit de Stichting SGW Maarsbergen: ‘We zien dit jaar weer een toegenomen belangstelling onder militaire ruiters. Zo heeft de Koninklijke Marechaussee zich inmiddels aangemeld met een groep enthousiaste deelnemers. Het parcours ligt er ook schitterend bij. We hebben dit jaar met hulp van zo’n 25 vrijwilligers 18 nieuwe natuurhindernissen gebouwd, dichter om het kasteel heen. Het wordt echt een mooie wedstrijd; ik hoop dat zich nog meer militairen zullen aanmelden. Voor wie het Militair Ruiterbewijs heeft behaald kan uitrijden van het NMK/SGW tot het Militair Ruiterbewijs in Zilver leiden; met startgerechtigdheid in klasse B of hoger kun je zelfs het Militair Ruiterbewijs in Goud behalen.

 

Dit jaar wordt er ook een open clinic georganiseerd, waar het mogelijk is om met paard het parcours en de individuele hindernissen vantevoren in alle rust te verkennen. Deze clinic wordt gegeven op maandag 31 mei 2010 door Adjudant der Cavalerie Albert Lebon. De clinic kost €10; deelnemers moeten we zelf een paard, veiligheidscap en bodyprotector regelen en zich uiterlijk 23 mei bij Albert aanmelden via a.lebon@mindef.nl.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Luitenant Jurgen Venteville in de waterhindernis, een favoriet onderdeel op het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd