5 juni 2010
Trainingen voor laatste examen 2010: 't Harde

Het vijfde en laatste examen Militair Ruiterbewijs (MRb) van 2010 vindt plaats op de Manege Korps Rijdende Artillerie op de Tonnetkazerne in 't Harde. Dit examen zal worden gecombineerd met de Caprilliproef voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ). Ter voorbereiding op dit examen worden in 't Harde opnieuw militaire rijlessen èn oefenexamens voor het Militair Ruiterbewijs georganiseerd.

 

De lessen op de Manege Korps Rijdende Artillerie worden gegeven door het team van hoofdinstructeur Ellen van der Putten, die inmiddels vele militairen succesvol in opmaat naar het Militair Ruiterbewijs heeft gecoacht. De lessen en oefenexamens staan open voor actief dienende en voormalige beroeps- en reservemilitairen uit alle krijgsmachtdelen die opgaan voor het Militair Ruiterbewijs.

 

De MRb-cyclus is als volgt opgezet:

 

  • 20 militaire rijlessen ad €10 per les (totaal €200)
  • kandidaten komen elke week rijden, vier ruiters per les
  • aanvang clinic in juli
  • langer doorrijden mogelijk (tienlessenkaarten)
  • tijdstip afhankelijk van aantal en voorkeur deelnemers
  • avondlessen, indien er plaats is, van maandag t/m donderdag mogelijk, weekeinde onder voorbehoud
  • gebruik KRA-paard voor MRb voor kandidaten die in 't Harde getraind mogelijk onder voorbehoud.

 

Ellen van der Putten: ‘Wij krijgen veel aanvragen van beroepsmilitairen en actief reservisten om gebruik te mogen maken van onze schitterende faciliteiten èn de paarden van de particuliere Stichting Manege Korps Rijdende Artillerie. Ook dit jaar doen we dat. Inmiddels behaalden al veel ruiters die in 't Harde getraind hebben het Militair Ruiterbewijs en/of het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Wij hebben alle ervaring en faciliteiten om ruiters goed naar het begeerde brevet te begeleiden, mits deze er genoeg tijd en effort voor over hebben. Mij is opgevallen dat veel mensen er te licht over denken en te vroeg opgaan voor hun examen!’ Meer informatie over de MRb-lessen en oefenexamens in ’t Harde via eml.vd.putten@mindef.nl.  

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Rijder Daniƫlle Rengers behaalde het Militair Ruiterbewijs op het meest recente examen in 't Harde