17 april 2011
In memoriam: luitenant Victor Beglinger

Vrijdag 15 april 2011 bereikte ons het droevige bericht van het plotseling overlijden van Eerste luitenant der Koninklijke Marechaussee Victor Beglinger (52 jaar). Victor was een van de eerste ruiters die het Militair Ruiterbewijs behaalde. Sinds 2008 trad hij op als examinator. Als zodanig benadrukte hij voornamelijk de onderdelen die goed gingen en gaf hij op een plezierige manier en met een gulle lach tips voor verbeteringen waar dat nodig was. Victor kon daarbij bogen op zijn ruime ervaring op verschillende hippische vlakken. Hij was ruiter bij het Bereden Ere-Escorte Koninklijke Marechaussee, trainde zijn eigen paarden en reed dressuurwedstrijden. Victor jureerde dressuurwedstrijden en was een graag gezien jury lid.

 

Gedreven als hij was trainde hij gedegen voor de grote dressuurwedstrijden op Texel. Hij trainde niet alleen tussen de dressuurhekjes. Onlangs heeft hij nog met zijn echtgenote Carla en zijn paard Ulvin een mooie buitenrit gemaakt met een galopje langs de crosshindernissen in Borger. Victor heeft er mooie foto's en video's van laten maken zodat iedereen die dat wil kan meegenieten. Victor ging immers mee met de tijd. Hij had een account op Facebook. In zijn laatste bericht schrijft hij dat hij naar Texel gaat: '...we gaan naar Texel! Lekker wedstrijd rijden, jureren en strandritten maken ...'. Victor en Ulvin blaakten van zelfvertrouwen en waren in topvorm. De wedstrijd op Texel heeft hij helaas niet gereden.

 

Onze gedachtes gaan uit naar zijn vrouw, zoon, schoondochter, familie en vrienden. Wij wensen hen veel sterkte toe in deze zware periode.

 Luitenant Victor Beglinger