22 mei 2011
Nieuwe examenco├Ârdinator

De Stichting Militair Ruiterbewijs verwelkomt Korporaal (R) van de Nationale Reserve Annelies Terra als opvolgend  examencoördinator. Annelies Terra zal tijdens het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd op zaterdag 25 juni 2011 op Landgoed Maarsbergen worden geïnstalleerd. Zij volgt Eerste luitenant (R) der Huzaren ing Otto Klaver op, die de functie na twee bestuurstermijnen zal neerleggen.  


Korporaal Annelies Terra: 'In 2001 kwam ik in dienst bij de fanfare van het Korps Nationale Reserve en kwam ik in aanraking met de militaire ruitersport. Als actief wedstrijdruiter deed ik mee aan het Nederlands Militair Kampioenschap en behaalde ik het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Zo kwam ik in contact met de Stichting Militair Ruiterbewijs. Aangezien ik nationaal jurylid ben, heb ik diverse examens van het Militair Ruiterbewijs geëxamineerd. Door het aanvaarden van de functie van examencoördinator wil ik het werk dat Luitenant Otto Klaver de afgelopen jaren op voortreffelijke wijze heeft gedaan, graag voortzetten'.

 

Het bestuur bestaat uit vijf functies, bekleed door de volgende personen:

 

  • voorzitter: Generaal-majoor der Cavalerie bd jhr Harm de Jonge
  • secretaris: Luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht Patricia Lukken
  • penningmeester: Majoor (R) der Fuseliers Bart Jan Geers MEM
  • examencoördinator: Eerste luitenant (R) der Huzaren ing Otto Klaver (tot 25 juni 2011), Korporaal (R) van de Nationale Reserve Annelies Terra (vanaf 25 juni 2011) en
  • examensecretaris: Majoor (R) der Koninklijke Marechaussee Wouter van Ginkel.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.  

 Luitenant Otto Klaver boven de sprong