30 augustus 2002
Uitreiking eerste Militair Ruiterbewijzen

Brigadegeneraal der Cavalerie Peer de Vries reikte vandaag de eerste zestien Militair Ruiterbewijzen uit tijdens het Concours Hippique International Officiel (CHIO) in Rotterdam.

 

Voor de uitreiking van de Militair Ruiterbewijzen was een show van de Bereden Wapens georganiseerd. Hieraan namen eenheden deel van de Cavalerie en de Rijdende Artillerie (Gele Rijders) van de Koninklijke Landmacht en eenheden van de Koninklijke Marechaussee. Leden van het Korps Mariniers zorgden dat de hindernissen er perfect bij stonden.

 

Het Militair Ruiterbewijs is op 27 maart 2002 door de Bevelhebber der Landstrijdkrachten ingesteld. Voor het behalen van het Militair Ruiterbewijs dient een ruiter of amazone te slagen in rijvaardigheid in het algemeen en met sabel in het bijzonder.

 

De bereden ere-escortes verzorgen jaarlijks onder andere de begeleiding van de rijtoer van HM de Koningin door het centrum van Den Haag op Prinsjesdag. Dit jaar maakten zij ook deel uit van de rijtoer door het centrum van Amsterdam ter gelegenheid van het huwelijk van ZKH Prins Willem-Alexander en HKH Prinses Máxima.Generaal De Vries reikte vandaag de eerste Militair Ruiterbewijzen uit, hier aan de luitenants Bart-Jan Roelofsz en Victor Beglinger (foto Fabienne Bruijs)