4 april 2006
Seedorf sluit succesvol af met Zilver

Nadat een groep ruiters eind vorig jaar in Seedorf met 87% het hoogste slagingspercentage ooit voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) had gescoord, besloten vrijwel alle ruiters onder de enthousiaste leiding van Brigadegeneraal der Cavalerie jhr Harm de Jonge, Commandant van de 41e Gemechaniseerde Brigade in Seedorf, om op 2 april 2006 direct door te gaan voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ).

Allereerst werd het Militair Ruiterbewijs behaald door de volgende personen:

 

       Militair Ruiterbewijs 

  • Brigadegeneraal der Cavalerie jhr Harm de Jonge en
  • Korporaal 1 der Infanterie Stefan van Deurse.

 

Zij en acht anderen reden vervolgens de Caprilliproef voor het MRbZ, die werd behaald door vijf van de negen kandidaten:

 

       Militair Ruiterbewijs in ZIlver 

  • Majoor van de Militair-Geneeskundige Dienst drs Carola Oostindjer
  • Kapitein der Infanterie Koos van Bekkum
  • Eerste luitenant der Infanterie drs Dave Coenen
  • Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Paula Schouten en
  • Korporaal 1 der Infanterie Stefan van Deurse.

 

Alle geslaagde ruiters zijn beroepsmilitairen van de Cavalerie, de Infanterie, de Koninklijke Marechaussee en de Geneeskundige Dienst.

Het was een bijzonder examen: niet alleen reed opnieuw een groep ruiters die allen op dezelfde kazerne werken; ook was het de laatste activiteit van de Militaire Ruitersportvereniging ’t Seepaard op de kazerne Seedorf, die binnenkort wordt overgedragen aan de Duitse overheid.

Volgende week is er weer een MRb-examen op de Rotterdamsche Manège; de eerstvolgende gelegenheid om MRb en/of MRbZ te behalen is op 28 mei in Hardenberg. Vervolgens wordt op 30 september in Houten een MRb-examen georganiseerd door het Bereden Escorte Koninklijke Marechaussee. MRb-examens staan open voor ruiters uit alle krijgsmacht-onderdelen.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Korporaal Stefan van Deurse is de eerste ruiter die op één dag MRb èn MRbZ behaalde