20 april 2006
Clinic voor de SGW-cross in Maarsbergen

De Stichting SGW Maarsbergen organiseert op donderdag 1 juni 2006 een clinic voor militaire ruiters die de cross (beter) willen leren rijden. De cross is, naast dressuur en springen, een van de drie onderdelen van de samengestelde wedstrijd (de opvolger van de vroegere Military). De cross bestaat uit een parcours van 20 hindernissen op het 400 ha grote Landgoed Maarsbergen aan de rand van het Nationaal Park de Utrechtse Heuvelrug.

De clinic bestaat uit een parcoursverkenning te paard plus oefening hoe de individuele hindernissen genomen kunnen worden. De instructie zal worden gegeven door Rob Janssen (voormalig international). Voor paarden zal gezorgd worden door Korporaal 1 (R) der Genie bd Wim van den Oetelaar (bondscoach Moderne Vijfkamp); voor de catering door Eerste luitenant (R) der Huzaren mr Willlemina van der Goes-Petter (meervoudig Nationaal Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd). De clinic vindt plaats in twee groepen (18:00-20:00 en 20:00-22:00); er zijn 10 slots; de kosten zijn €65 per persoon; aanmelden kan via wpettter@tiscali.nl.

Vervolgens organiseert de Stichting SGW Maarsbergen op vrijdag 23 juni 2006 het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd (NMK/SGW), dat verreden zal worden in de klassen B, L en M. Aangezien de SGW gezien wordt als het hoogste niveau van de militaire ruitersport, verdienen ruiters die het NMK/SGW uitrijden het Militair Ruiterbewijs in Zilver, en verdienen de winnaar van het NMK/SGW en ruiters die het NMK/SGW voor de derde maal uitrijden het Militair Ruiterbewijs in Goud. De mogelijkheid bestaat overigens ook om alleen deel te nemen aan een individuele dressuur- of springproef in de klasse B, L, M of Z.

Tot slot zal op zaterdag 24 juni 2006 ook de Challenge Saumur op Landgoed Maarsbergen worden verreden. De Challenge Saumur is een jaarlijkse internationale SGW tussen militaire ruiters uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland, die eens in de vier jaar in Nederland wordt verreden. Meer informatie over het Militair Ruiterkampioenschap Samengestelde Wedstrijd en de Challenge Saumur op www.sgwmaarsbergen.nl.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Adjudant Albert Lebon op de waterhindernis in het NMRK/SGW