3 februari 2010
Vacature examensecretaris Militair Ruiterbewijs

De Stichting Militair Ruiterbewijs opent de vacature van examensecretaris van het bestuur. Deze functie wordt sinds 2006 bekleed door Majoor (R) der Fuseliers Bart Jan Geers, die zich na afloop van zijn eerste bestuursperiode niet voor deze functie herkiesbaar heeft gesteld.  

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs streeft naar een open bestuur met capabele, enthousiaste bestuursleden uit alle krijgsmachtdelen. Geïnteresseerde kwalificerende kandidaten worden uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken bij de voorzitter van de Stichting Militair Ruiterbewijs, Generaal-majoor der Cavalerie jhr Harm de Jonge.  

 

De examensecretaris is verantwoordelijk voor het werven en administratief begeleiden van kandidaten, het bijhouden van het online register, het opstellen van de startlijsten en de uitgifte van de brevetten en vaardigheidsemblemen.  

  

Profiel
Het bestuur zoekt een bestuurslid met het volgende profiel:

 

  • teamspeler, resultaatgericht, enthousiaste motivator;
  • zorgvuldig, uitstekende beheersing van de Nederlandse taal;
  • in bezit van Militair Ruiterbewijs, Militair Ruiterbewijsin Zilver of Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Bestuur
Het bestuur bestaat uit vijf functies, bekleed door de volgende personen:

 

  • voorzitter: Generaal-majoor der Cavalerie jhr Harm de Jonge (einde 1e bestuursperiode en herkiesbaar in 2012)
  • secretaris: Eerste luitenant (R) der Huzaren drs Elias Woudenberg (tot 3 juli 2010); Luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht en Adjudant van H.M. de Koningin Patricia Lukken (vanaf 3 juli 2010)
  • penningmeester: Kapitein-luitenant ter zee en Adjudant van H.M. de Koningin Hanneke van der Meulen (einde 1e bestuursperiode en niet herkiesbaar in 2010)
  • examencoördinator: Eerste luitenant (R) der Huzaren ing Otto Klaver (einde 2e bestuursperiode en niet herkiesbaar in 2011)
  • examensecretaris: Majoor (R) der Fuseliers Bart Jan Geers (einde 1e bestuursperiode en herkiesbaar in 2010).

 

Benoeming
Kandidaten zijn van harte welkom om hun interesse voor 15 februari 2010 kenbaar te maken bij de voorzitter van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier). Conform statuten zal het bestuur de meest geschikte kandidaat selecteren en installeren tijdens het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd op 3 juli 2010 op Landgoed Maarsbergen.
 

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.  

 Majoor Bart Jan Geers draagt zijn functie op 3 juli 2010 over aan de opvolgend examensecretaris