10 december 2009
Militair Ruiterbewijs opent Fotocommissie

De Stichting Militair Ruiterbewijs nodigt fotografen uit voor de nieuw op te richten Fotocommissie voor het Militair Ruiterbewijs.  

 

Doel van de instelling van de nieuwe Fotocommissie is om kwalitatief hoogwaardig beeldmateriaal vast te leggen en toegankelijk te maken van alle evenementen waarop het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver en het Militair Ruiterbewijs in Goud kunnen worden behaald. Dit zijn de examens voor het Militair Ruiterbewijs en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (in totaal vijf in 2010), het Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur, het Nationaal Militair Kampioenschap Springen, het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd en (het onderdeel springen in) de Olympische Moderne Vijfkamp.  

  

De foto’s worden zo spoedig mogelijk na het evenement gepubliceerd op de fotobank van de Stichting Militair Ruiterbewijs, direct te vinden op www.pbase.com/militairruiterbewijs. Deze fotobank omvat inmiddels meer dan 3.000 foto’s van vele evenementen sinds 2005 en wordt zeer regelmatig geraadpleegd: gemiddeld circa 50 keer per dag. Foto’s kunnen vanuit de fotobank worden gedownload: wijs hiervoor de foto aan, klik op de rechtermuisknop en volg de aanwijzingen.  

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs betaalt geselecteerde fotografen per examen een onkostenvergoeding van €100. Kandidaten kunnen zich met introductie van hun kwalificaties onderbouwd aanmelden bij de Examencoördinator van de Stichting Militair Ruiterbewijs, Eerste luitenant (R) der Huzaren ing Otto Klaver (examencoordinator@militairruiterbewijs.nl).  

  

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.  

 Overste Jeroen Teunissen behaalde in oktober het Militair Ruiterbewijs