12 juli 2009
Extra MRbZ-examen plus lessen in Hardenberg

Op zaterdag 3 oktober 2009 wordt op Manege Hoogenweg in Hardenberg een examen voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) georganiseerd. Op speciaal verzoek wordt die dag ook de mogelijkheid gecreëerd om het examen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) af te leggen. Ruiters die willen deelnemen aan dit MRb-examen en/of de MRbZ-Caprilliproef kunnen ter plaatse ook oefenen voor beide examens, met een paard waarmee vervolgens ook de rijproef verreden kan worden.  

 

Huzaar Richard Eising, bedrijfsleider en instructeur Manege Hoogenweg: ‘Elke zondag rijden hier de leden van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’, afdeling Havelte / Noordoost. Dat is altijd een goede basis geweest om hier ook examens in samenwerking met de Stichting Militair Ruiterbewijs te houden. We hebben in 2004, 2006 en 2007 drie succesvolle examens georganiseerd waarbij telkens een zeer hoog percentage van de deelnemers met MRb of MRbZ naar huis ging - sommigen behaalden beide zelfs op dezelfde dag.  

 

Ook dit jaar bieden we de mogelijkheid om te oefenen. De ervaring leert: ruiters die niet oefenen slagen zelden. Beide examens zijn niet makkelijk, je moet er echt goed voor oefenen. Wie op 3 oktober voor MRb of MRbZ wil opgaan met een paard van Manege Hoogenweg kan onder begeleiding van onze instructiegroep oefenen (minimaal drie keer). We bieden naast het examenpaard (voor MRb met stang-en-trenshoofdstel) ook sabelexercitie en springlessen aan. De kosten van deze cyclus bedragen €100. Uiteraard is het ook mogelijk om niet voor deze cyclus te opteren en met een eigen paard deel te nemen.  

 

Alle deelnemers zijn welkom, ook ruiters die het MRb al hebben behaald en willen upgraden naar MRbZ. We hebben een beperkt aantal plaatsen voor ruiters die met een paard van Manege Hoogenweg willen oefenen en deelnemen. Kandidaten voor het oefenpakket kunnen zich per e-mail aanmelden (klik hier); wie het eerst komt, die het eerst maalt’.  

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Wachtmeester Piet Panman behaalde op het examen in Hardenberg in 2007 MRb en MRbZ op één dag