11 juni 2009
Locatie Militair Kampioenschappen verplaatst

De locatie van de Nationaal Militair Kampioenschappen Dressuur en Springen (NMK/D+S) op vrijdag 12 juni (morgen) wordt verplaatst van Amersfoort naar het terrein van Stal Groenendaal, Zevenhuizerstraat 154 in Bunschoten (www.stal-groenendaal.nl).

 

Het programma is als volgt:

 

  • 10:00 aanvang springen (BB-B-L-M-Z)
  • 10:00 aanvang dressuur (M-Z)
  • 13:00 prijsuitreiking ochtend + Militair Kampioenen
  • 13:15 aanvang dressuur (B-L)
  • 16:30 prijstuitreiking middag + afsluitende borrel

 

Het springen wordt verreden over een klassiek parcours met aansluitend een barrage om de winnaar per rubriek te bepalen. Hierna volgt een tweede manche die samen met het resultaat van de eerste manche de Militair Kampioen 2009 oplevert. Volgens de regels van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ is de Militair Kampioen die ruiter die in de hoogste klasse wint, eventueel in handicap conform KNHS-reglementen. Klik hier voor de startlijsten (zie ‘militaire activiteiten’).

 

Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald kunnen op basis van prestaties op het NMK/D+S het Militair Ruiterbewijs in Zilver behalen.Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. Inschrijvingen voor MRb- en MRbZ-examens uitsluitend via www.militairruiterbewijs.nl,voor het NMK/D+S als bovenstaand, voor de Olympische Moderne Vijfkamp via www.vijfkamp.nl en voor het NMRK/SGW via www.sgwmaarsbergen.nl.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Huzaar Gert van den Hof op het Nationaal Militair Kampioenschap Springen