30 mei 2009
Inschrijving NMK Dressuur en Springen nu open

Op vrijdag 12 juni 2009 worden de Nationaal Militair Kampioenschappen Dressuur en Springen (NMK/D+S) georganiseerd op het Militair Ruitersportcentrum in Amersfoort, georganiseerd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV). Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald kunnen op basis van prestaties op het NMK/D+S het Militair Ruiterbewijs in Zilver behalen. De inschrijving is inmiddels geopend; klik hier om je in te schrijven (deadline 6 juni).

 

Ritmeester der Huzaren Wouter Jan Holleman, wedstrijdcoördinator MRV: ‘Dit jaar willen we met een nieuwe dagindeling stimuleren tot maximale prestaties, zonder afbreuk te doen aan de overige aspecten van het NMK: saamhorigheid en gezelligheid. Door in de ochtend de M- en Z-dressuur en het springen (alle rubrieken) te organiseren hopen we rond de middag de Nationaal Militair Kampioenen Dressuur en Springen bekend te kunnen maken. Hierdoor komt er tijdens de prijsuitreiking tijd vrij om het terrein om te bouwen voor de B- en L- dressuur, die in de middag verreden worden met aansluitend een eigen prijsuitreiking. Wij verwachten dat er zo ook meer dan voldoende tijd overblijft voor een afsluitende borrel zonder daar avondwerk van te maken.

 

Wij hopen op een opkomst die die van vorig jaar benadert (meer dan 80 combinaties) maar willen wel benadrukken dat tijdige inschrijving gewenst is: de deadline is 6 juni. Wij hopen erop dat ook het weer zijn beste beentje voor zet en dat zij die om welke reden ook niet mee kunnen rijden niet schromen om als toeschouwer aanwezig te zijn. Dat de beste moge winnen!’

 

Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. Inschrijvingen voor MRb- en MRbZ-examens uitsluitend via www.militairruiterbewijs.nl, voor het NMK/D+S als bovenstaand,voor de Olympische Moderne Vijfkamp via www.vijfkamp.nl en voor het NMK/SGW via www.sgwmaarsbergen.nl.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Ritmeester Wouter Jan Holleman, wedstrijdcoördinator van de Militaire Ruitersportvereniging