21 oktober 2008
Nieuwe lichting geslaagd op Manege Gele Rijders

Afgelopen weekeinde vond een examen Militair Ruiterbewijs plaats op de Manege Gele Rijders van het Korps Rijdende Artillerie op de Luitenant-kolonel Tonnetkazerne in ’t Harde.

 

Het Militair Ruiterbewijs werd behaald door de volgende ruiters:

 

  • Eerste luitenant van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder *)
  • Sergeant-majoor van de Koninklijke Luchtmacht Nicole Hulsman
  • Soldaat 1 (R) van de Nationale Reserve Tamiko Ruiter
  • Rijder 1 Bob van Hout en
  • Rijder 1 Daniëlle Rengers.

 

*) met de vermelding ‘goed’.  
 

Verder werd de rijproef voor het Militair Ruiterbewijs behaald door:

 

  • Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht ing Jeroen Luijten

 

en werd de vereiste theorie behaald door:

 

  • Majoor der Cavalerie Jeroen Teunissen en
  • Huzaar 1 (R) Sjors Rozema.

 

Tot slot werd het Militair Ruiterbewijs in Zilver toegekend aan Eerste-luitenant van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder, die in juni 2008 Nationaal Militair Kampioen Dressuur in Klasse Z2 werd (klik hier).

 

Het Militair Ruiterbewijs in Zilver kan worden behaald door het Militair Ruiterbewijs te behalen en bovendien de Caprilliproef met voldoende resultaat uit te rijden, of het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd in enige categorie uit te rijden, of het Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur of Springen te winnen. Klik hier voor de exacte regels voor het Militair Ruiterbewijs (MRb), het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) en het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.  

 Luitenant-vlieger Edwin Hoogsteder behaalde MRb èn MRbZ op basis van zijn prestatie als Nationaal Militair Kampioen Dressuur 2008