3 oktober 2008
Hippisch Centrum Muiderberg start MRbG-cyclus

Het gloednieuwe Hippisch Centrum Muiderberg lanceert een cyclus voor ruiters die op willen gaan voor het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG). De cyclus staat open voor vijf ervaren ruiters met een Militair Ruiterbewijs. Doelstelling is om MRbG op het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd (NMK/SGW) te behalen.

 

Het Militair Ruiterbewijs in Goud kan onder andere worden verworven door:  

 

  • het Militair Ruiterbewijs (MRb) te behalen;
  • het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) te behalen;
  • de eis voor het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF op het onderdeel paardrijden in de Olympische Moderne Vijfkamp te behalen; en
  • het NMK/SGW in de zwaarst verreden klasse uit te rijden.

 

Klik hier voor de regels voor MRbG. Om op het NMK/SGW al dan niet in handicap in de zwaarst verreden klasse uit te kunnen komen is, afhankelijk van het deelnemersveld, minimaal KNHS-startgerechtigdheid in SGW/B vereist, wat wordt bereikt door minimaal één KNHS-winstpunt in Dressuur/B en Springen/B te behalen.  

 

De MRbG-cyclus bestaat uit de volgende onderdelen:

 

  • twee dressuurlessen, gevolgd door het rijden van een dressuurproef met als doel het behalen van minimaal één KNHS-winstpunt in Dressuur/B;
  • deelname aan de Cavaleriejacht op Landgoed Maarsbergen op 20 december 2008;
  • twee springlessen, gevolgd door het rijden van een springwedstrijd met als doel het behalen van minimaal één KNHS-winstpunt in Springen/B en aldus startgerechtigd te worden in SGW/B;
  • tweemaal een clinic voor de SGW-cross op Landgoed Maarsbergen;
  • deelname aan het NMK/SGW op Landgoed Maarsbergen, met als doelstelling om – afhankelijk van het deelnemersveld - minimaal uit te komen in SGW/B en MRbG te halen.

 

Paarden voor het vormen van een startgerechtigde paard-ruitercombinatie, het behalen van de winstpunten in Dressuur/B en Springen/B en deelname aan de SGW-onderdelen worden ter beschikking gesteld door Hippisch Centrum Muiderberg. Klik hier om je aan te melden voor het MRbG-klasje. Deelname op eigen verantwoordelijkheid en onder de regels van de betreffende instanties.

 

Hippisch Centrum Muiderberg zal begin 2009 ook een cyclus organiseren voor ruiters die op willen gaan voor het Militair Ruiterbewijs (MRb). Het laatste MRb-examen in 2008 vindt plaats op zaterdag 18 oktober 2008 op de Manege Gele Rijders in ’t Harde (klik hier).

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.  

 Het MRbG-klasje wordt geleid door sergeant Arjen de Jong, naast ervaren SGW-ruiter ondernemer en instructeur van Hippisch Centrum Muiderberg