18 maart 2009
MRb-examinator Max Bentum in bestuur KNHS

De Ledenraad van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) heeft unaniem ingestemd met de benoeming van twee nieuwe leden van het Federatiebestuur. Eén van de twee nieuwe bestuursleden van de KNHS is Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie mr Max Bentum, sinds 2008 voorzitter van de Examencommissie van de Stichting Militair Ruiterbewijs.  

 

De KNHS (195.000 leden) is de overkoepelende organisatie voor de hippische sport in Nederland. Zij promoot zeven verschillende vormen van ruitersport, waaronder drie Olympische disciplines: springen, dressuur en eventing.  

 

Max Bentum behaalde tijdens het examen in oktober 2007 in Hardenberg op één dag de brevetten voor het Militair Ruiterbewijs en het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Naast deze kwalificaties is hij ook ruiter en instructeur bij het Cavalerie Ere-Escorte en Nationaal Jurylid Springen. Max Bentum: ‘Ik heb er zin in om de paardensport op een goede manier te dienen’.  

 

Het bestuur van de Stichting Militair Ruiterbewijs feliciteert Max Bentum met deze belangrijke benoeming in de hippische sport.  

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. Wachtmeester Max Bentum tijdens de rijproef voor het Militair Ruiterbewijs in oktober 2007