11 juni 2008
Op naar Zilver of Goud op Landgoed Maarsbergen

Op zondag 6 juli 2008 vindt op Landgoed Maarsbergen weer een prachtig zomerevenement plaats waar het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud behaald kan worden: een programma vol dressuur, springen, Olympische Moderne Vijfkamp en uiteraard het hoogste niveau van de militaire ruitersport, het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd (NMK/SGW).

 

Dit zijn de activiteiten op zondag 6 juli:

 

 

Doe mee of kom kijken ... dit jaar is het ook mogelijk om een picknickmand te bestellen (klik hier).

 

Ruiters met het Militair Ruiterbewijs (MRb) kunnen op 6 juli op diverse manieren het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) of zelfs in Goud (MRbG) behalen. Dat is mogelijk via de volgende routes.

 

       Militair Ruiterbewijs inZilver  

  • minimaal 165 uit 300 punten in deCaprilliproef voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (geldt bovendien als stap op weg naar het Militair Ruiterbewijs in Goud, klik hier)
  • uitrijden van het NMK/SGW in enige klasse, inclusief de oefenklasse (geldt bovendien als stap op weg naar het Militair Ruiterbewijs in Goud, klik hier).

 

       Militair Ruiterbewijs in Goud  

  • behalen van de eis voor het NationaleVijfkampkruis NOC*NSF op het onderdeel paardrijden in de Olympische Vijfkamp: minimaal 600 uit 1.200 wedstrijdpunten op een geloot springpaard (geldt als stap op weg naar Militair Ruiterbewijs in Goud, klik hier)
  • uitrijden van het NMK/SGW in de zwaarste klasse, al dan niet in handicap (geldt als stap op weg naar het Militair Ruiterbewijs in Goud, klik hier)
  • behalen van de positie van Nationaal Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd of winnaar van de zwaarst uitgeschreven klasse, al dan niet in handicap, mits minimaal in klasse L.

 

Ruiters die inaanmerking menen te (zullen) komen voor MRbG dienen dit schriftelijk onderbouwd via secretariaat@militairruiterbewijs.nl kenbaar te maken tot uiterlijk twee weken voorafgaand aan c.q. tot uiterlijk drie jaar na de (laatste voor de aanvraag) relevante prestatie.

 

Het Militair Ruiterbewijs in Goud kan aldus worden behaald door ruiters die de proeven van bekwaamheid hebben behaald in alle takken c.q. hoogste niveaus van de militaire ruitersport: het escorterijden, de (combinatie van) springen en dressuur, de Olympische Moderne Vijfkamp en de samengestelde wedstrijd.

 

Meer informatie en inschrijvingen voor de MRb- en MRbZ-examens uitsluitend via www.militairruiterbewijs.nl, voor de Olympische Moderne Vijfkamp uitsluitend via www.vijfkamp.nl en voor het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd uitsluitend via www.sgwmaarsbergen.nl.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Het uitrijden van het Nationaal Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd in de zwaarste klasse is altijd vereist voor het Militair Ruiterbewijs in Goud