9 mei 2008
Op naar Zilver of Goud deze zomer ... !

Naast de MRb-examens op zondag 8 juni 2008 op het Militair Ruitersportcentrum in Amersfoort en zaterdag 18 oktober 2008 op de Manege Gele Rijders in ’t Harde zijn er deze zomer maar liefst zes mogelijkheden om te upgraden naar het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) of Goud (MRbG):

 

datum 

event 

locatie 

Zilver/Goud 

aanmelden 

13 juni

NMK Dressuur 

Amersfoort 

MRbZ 

6 juni 

13 juni

NMK Springen 

Amersfoort 

MRbZ 

6 juni 

6 juli

MRbZ-examen 

Maarsbergen 

MRbZ 

22 juni 

6 juli

Vijfkamp 

Maarsbergen 

MRbG 

22 juni 

6 juli

NMK SGW 

Maarsbergen 

MRbZ/G 

28 juni 

3/4 okt.

Vijfkamp 

‘t Harde 

MRbG 

19 sept. 

 

Kies uit een van de vier onderstaande opties.

 

  • Heb je het Militair Ruiterbewijs nog niet behaald? Klik hier en schrijf je in voor het examen op 8 juni of 18 oktober.
  • Ben je een van de 60 gebreveteerden met het Militair Ruiterbewijs en wil je op voor Zilver? Neem de uitdaging aan en schrijf je in voor een van de wedstrijden op 13 juni en 6 juli of voor het examen op 6 juli.
  • Ben je een van de 53 ruiters met het Militair Ruiterbewijs in Zilver? Klik hier voor de diverse routes naar Goud en kies je eigen weg.
  • Ben je een van de 21 ruiters met het Militair Ruiterbewijs in Goud? Ga (opnieuw) voor de Kampioenstitel of kom als eregast kijken!

 

Kolonel Bert Wassenaar, Stalmeester van HM de Koningin en voorzitter van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’: ‘Met het mooie weer is ook het hoogseizoen voor de militaire ruitersport weer geopend. Escorterijden, dressuur, springen, de samengestelde wedstrijd, de Olympische Moderne Vijfkamp: alle onderdelen van de militaire ruitersport zijn uiteindelijk verenigd in het Militair Ruiterbewijs in Goud. Als Stalmeester van H.M. de Koningin moedig ik ruiters aan om het brevet en vaardigheidsembleem van het Militair Ruiterbewijs te halen. En als voorzitter van de MRV ‘Te Paard!’ wil ik graag iedere militaire ruiter aansporen om in zijn of haar eigen klasse deel te nemen aan de Caprilliproef, de Militair Ruiterkampioenschappen of de Olympische Moderne Vijfkamp en op te gaan voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver of zelfs Goud – en verder uiteraard om deel te nemen aan de Militaire Prestatietocht te Paard. Veel succes deze zomer!’.

 

Kijk op www.militairruiterbewijs.nl voor alle regels; klik in de tabel hierboven om je in te schrijven. Ook toeschouwers envrijwilligers van harte welkom. Wil je meedoen en zoek je een goed spring- of crosspaard?. Klik hier om contact te leggen met Stal de Rietvenne: 30 springpaarden die op aanvraag kunnen worden gehuurd en naar deze ruitersportevents worden ingereden.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Kolonel Bert Wassenaar is één van vooralsnog slechts twee ruiters die het Militair Ruiterbewijs in Goud èn het Nationale Vijfkampkruis NOC*NSF in de Olympische Moderne Vijfkamp behaalden