16 augustus 2006
MRC Marcroix lanceert MRb-lessen

Met ingang van vrijdag 6 oktober 2006 wordt oefenen voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) een stuk eenvoudiger. Het Militair Ruitersportcentrum (MRC) organiseert vanaf die dag om de week instructie specifiek ter voorbereiding op de rijproef van het MRb. Ook worden oefenmogelijkheden gecreëerd voor de Caprilliproef van het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ). 

  

Eerste luitenant (R) der Huzaren Bart-Jan Roelofsz (MRbG), voorzitter MRC Marcroix: ‘Het MRb neemt een hoge vlucht. Tegelijkertijd zien we dat veel kandidaten behoefte hebben aan een goede mogelijkheid om te oefenen in het rijden op stang en trens, de sabelexercitie en het springen. Het is de combinatie van die drie punten die het MRb uniek maakt. De proef toetst op een bepaald moment ook of je het paard in controle houdt als je met getrokken sabel in de rechterhand en vier teugels in de linkerhand over twee sprongetjes gaat. Dat moet je wel oefenen. De praktijk wijst ook uit dat het slagingspercentage veel hoger ligt voor degenen die de proef goed hebben geoefend.  

 

Het MRC op de Bernhardkazerne in Amersfoort is een zeer centraal gelegen ruitersportcentrum waar beroeps- en reservemilitairen uitstekend kunnen (leren) paardrijden. De kosten bedragen €20 per persoon per les, inclusief gebruik van paard, stang-en-trenshoofdstel en sabel. De lessen staan ook open voor ruiters met een eigen paard. Als icing on the cake bieden we in de maand voorafgaand aan ieder MRb-examen een extra springles door Adjudant der Huzaren Albert Lebon (MRbG), meervoudig Militair Kampioen Springen, plus een extra dressuurles door Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Peter Albers (MRbZ), meervoudig Militair Kampioen Dressuur. Aanmelden voor deze oefenlessen voor het MRb kan direct bij MRC via 033-4631617. Kijk voor meer informatie op www.mrc-marcroix.nl.  

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Overste Hanneke van der Meulen, Adjudant van H.M. de Koningin, rijdt sinds vier jaar paard en behaalde het Militair Ruiterbewijs in mei