21 juni 2006
MRb en DT-Rij in nieuw Tenuenvoorschrift KL

Bij besluit van 8 juni 2006 heeft de Commandant Landstrijdkrachten, Luitenant-generaal der Infanterie Peter van Uhm, de vaardigheidsemblemen van het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het nieuwe Militair Rijtenue (DT-Rij) opgenomen in het nieuwe Tenuenvoorschrift Koninklijke Landmacht.

 

Na de instelling van het Militair Ruiterbewijs op 27 maart 2002 door de toenmalige Bevelhebber der Landstrijdkrachten, Luitenant-generaal der Artillerie Ad van Baal, zijn de vaardigheidsemblemen van het Militair Ruiterbewijs daarmee nu ook formeel in de voorschriften van de Koninklijke Landmacht opgenomen.

 

Mede ter gelegenheid van deze mijlpaal heeft de Stichting Militair Ruiterbewijs op www.militairruiterbewijs.nl een compleet vernieuwde website gelanceerd. Hierop zijn onder meer de regelingen te vinden zoals deze vanaf 1 juli 2006 geldig zijn. Ook kunnen foto's van examens en (Nationaal) Militair Kampioenschappen worden gedownload.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Generaal Peter van Uhm bevestigde de opname van het Militair Ruiterbewijs en het Militair Rijtenue in het Tenuenvoorschrift Koninklijke Landmacht