15 juni 2006
Commandant der Strijdkrachten ontvangt MRbZ

Op 15 juni 2006 ontving de Commandant der Strijdkrachten, Generaal van de Koninklijke Luchtmacht Dick Berlijn, het Militair Ruiterbewijs in Zilver op basis van prestaties in het verleden tijdens de Nationaal Militair Kampioenschappen Samengestelde Wedstrijd (voorheen de Military).

 

Generaal Berlijn: ‘Geweldig om het Militair Ruiterbewijs in Zilver te ontvangen. Ik heb destijds als cadet de samengestelde wedstrijd uitgereden en denk daar met plezier aan terug. Het Militair Ruiterbewijs mag zich verheugen in een toenemende belangstelling. Het plaatst deze vanouds militaire sport op de voorgrond. Doorzettingsvermogen, durf, coördinatie en samenwerking zijn de vereisten voor succes. Deze karaktereigenschappen zijn ook vereist voor een effectief optreden van de huidige professionele militair. Het is fantastisch om te zien dat steeds meer beroepsmilitairen het Militair Ruiterbewijs behalen. In het bijzonder beveel ik ook de samengestelde wedstrijd aan, het hoogste niveau van de militaire ruitersport. Voor nu wens ik alle deelnemers aan de Militair Kampioenschappen volgende week vrijdag in Maarsbergen alle succes toe’.

 

Tot nu toe behaalden 18 ruiters het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG) en 14 ruiters het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) op basis van de Militair Kampioenschappen Samengestelde Wedstrijd. Tot 1 juli 2006 is het mogelijk omhet MRbZ of het MRbG schriftelijk onderbouwd aan te vragen op basis van prestaties in het verleden tijdens Militair Kampioenschappen Dressuur, Springen of Samengestelde Wedstrijd. Met ingang van 1 juli 2006 isdit alleen mogelijk tot uiterlijk drie jaar na de (laatste voor de aanvraag) relevante prestatie. Meer informatie over de Militair Kampioenschappen en het Militair Ruiterbewijs op www.mrvtepaard.nl, www.sgwmaarsbergen.nl en www.militairruiterbewijs.nl.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Generaal Dick Berlijn ontving MRbZ voor prestaties in de Samengestelde Wedstrijd (Military)