4 juni 2006
Nieuwe Militair Kampioenen Dressuur, Springen

Op vrijdag 2 juni 2006 hebben twee beroepsmilitairen twee van de drie jaarlijkse kampioenstitels in de militaire ruitersport in de wacht gesleept: het Militair Kampioenschap Dressuur en het Militair Kampioenschap Springen.

 

Allereerst werd Peter Albers, Wachtmeester 1 der Koninkljke Marechaussee, Militair Kampioen Dressuur door met Polydor in een Z1-proef de hoogste score te behalen van 45 combinaties in de dressuur. Vervolgens werd Marloes van der Toolen, Rijder van het Korps Rijdende Artillerie, Militair Kampioen Springen door met Miracle de hoogste score te behalen van 20 combinaties in het springen. Beide ruiters ontvingen voor deze prestatie het Militair Ruiterbewijs in Zilver uit handen van de voorzitter van de Stichting Militair Ruiterbewijs, Brigadegeneraal der Cavalerie bd Paul Kautz.

 

De Militair Kampioenschappen Dressuur en Springen 2006 werden onder leiding van Majoor der Huzaren Engelbert van der Hoog verreden op het Militair Ruitersportcentrum Marcroix op de Bernhardkazerne in Amersfoort. Kolonel Wassenaar, Stalmeester van H.M. de Koningin en Voorzitter van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’, onder wier auspiciën de Militair Ruiterkampioenschappen Dressuur, Springen en Samengestelde Wedstrijd worden georganiseerd: ‘Wat een opkomst bij deze wedstrijd. Veel dank gaat uit naar het energieke nieuwe bestuur van Marcroix, dat onder leiding van Eerste luitenant (R) der Huzaren Bart Jan Roelofsz alles uit de kast heeft gehaald om een succes van deze dag te maken. Er zijn vandaag prima prestaties neergezet. Prachtig om te zien hoe deze hoogste titels in de militaire ruitersport werden gewonnen door beroepsmilitairen van de Koninkljke Marechaussee en het Korps Rijdende Artillerie.’

 

Later deze maand, op 23 juni, organiseert de Stichting SGW Maarsbergen het Militair Kampioenschap Samengestelde Wedstrijd (NMK/SGW), dat op Landgoed Maarsbergen verreden zal worden in de klassen B, L en M. Aangezien de Samengestelde Wedstrijd (voorheen de Military) gezien wordt als het hoogste niveau van de militaire ruitersport, verdienen ruiters die het NMK/SGW uitrijden het Militair Ruiterbewijs in Zilver, en verdienen de Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd 2006 en ruiters die het NMK/SGW voor de derde maal uitrijden het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Vervolgens zal op zaterdag 24 juni 2006 op Landgoed Maarsbergen ook de Challenge Saumur worden verreden. De Challenge Saumur is een jaarlijkse internationale SGW-competitie tussen militaire ruiters uit België, Engeland, Frankrijk en Nederland, die eens in de vier jaar in Nederland wordt verreden. De prijsuitreiking zal worden verricht door Luitenant-generaal der Cavalerie Dré Blomjous, Chef Militaire Huis en Adjudant-generaal van H.M. de Koningin. De toegang voor deze evenementen is ook gratis; meer informatie over het NMK/SGW en de Challenge Saumur op www.sgwmaarsbergen.nl.

 

Vanaf 1 juli 2006 kunnen het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud alleen nog worden behaald indien ook het Militair Ruiterbewijs (standaard) is behaald. Het eerstvolgende examen van het Militair Ruiterbewijs wordt georganiseerd in samenwerking met het Bereden Escorte Koninklijke Marechaussee op 30 september 2006 in Houten.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Wachtmeester Peter Albers ontving de titel Militair Kampioen Dressuur 2006 uit handen van kolonel bert Wassenaar, plus het Militair Ruiterbewijs in Zilver van generaal Paul Kautz