30 mei 2006
Meer dan 50 beroeps met MRb, MRbZ, MRbG

Dit weekeinde is het aantal beroepsmilitairen met een Militair Ruiterbewijs, een Militair Ruiterbewijs in Zilver of een Militair Ruiterbewijs in Goud boven de 50 uitgekomen. De score werd verhoogd door de volgende ruiters die voor het Militair Ruiterbewijs slaagden:

 

       Militair Ruiterbewijs 

 • Kapitein-luitenant ter zee en Adjudant van H.M. de Koningin Hanneke van der Meulen
 • Cadet-sergeant Joost Landman en
 • Cadet-korporaal Stephan Wildenberg.

 

Verder slaagden de volgende acht ruiters voor de Caprilliproef voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver:

 

       Militair Ruiterbewijs in Zilver 

 • Luitenant-kolonel van de Technische Dienst Antoine Wildenberg
 • Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Patricia Lukken
 • Majoor van de Logistiek Mark van de Watering
 • Eerste luitenant van de Koninklijke Luchtmacht Jolanda Wenker
 • Korporaal (R) van de Militaire Administratie bd André van Stek
 • Cadet-korporaal Stephan Wildenberg
 • Huzaar 1 (R) drs Gerrit Kampman en
 • Huzaar (R) Richard Eising.

 

Het examen werd verreden op Manege Hoogenweg in Hardenberg en onder de uitmuntende leiding van Adjudant der Huzaren Rob van Bladeren georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’, Regio Noordoost. In totaal werden 17 proeven verreden, waarvan 14 door actief dienende beroepsmilitairen. Door de uitslag groeit het percentage beroepsmilitairen naar 50% uit een totaal van meer dan 100 militairen met een Militair Ruiterbewijs, een Militair Ruiterbewijs in Zilver of een Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Luitenant-generaal der Cavalerie Dré Blomjous, Chef Militaire Huis en Adjudant-generaal van H.M. de Koningin: 'Inmiddels hebben drie Adjudanten van H.M. de Koningin het Militair Ruiterbewijs behaald. De Stalmeester heeft bovendien het Militair Ruiterbewijs in Goud behaald. Wij zijn hier reuze trots op! De recente groei van het aantal beroepsmilitairen met een Militair Ruiterbewijs en met name ook de deelname vandaag door cadetten van de Nederlandse Defensie Academie is fantastisch. Voor bereden diensten ten behoeve van bijvoorbeeld Prinsjesdag is het cruciaal dat meer beroepsmilitairen goed leren paardrijden. Ik wil graag iedere militair die kan of wil leren paardrijden enthousiasmeren om deel te nemen aan het Militair Ruiterbewijs'.

 

Het eerstvolgende examen van het Militair Ruiterbewijs wordt georganiseerd in samenwerking met het Bereden Escorte Koninklijke Marechaussee op 30 september 2006 in Houten. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroeps- en reservemilitairen uit alle krijgsmachtonderdelen.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Zoon en vader Stephan en Antoine Wildenberg (beiden beroeps) behaalden op dezelfde dag het Militair Ruiterbewijs in Zilver