16 augustus 2007
Extra MRbZ-examen plus lessen in Hardenberg

Op 28 oktober wordt op Manege Hoogenweg in Hardenberg een examen voor het Militair Ruiterbewijs georganiseerd. Op speciaal verzoek wordt die dag ook een extra examen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver toegevoegd.

 

Ruiters die willen deelnemen aan dit MRb-examen en/of de MRbZ-Caprilliproef kunnen ter plaatse ook oefenen voor beide examens, met een paard waarmee vervolgens ook de rijproef verreden kan worden.

 

Huzaar (R) Richard Eising, bedrijfsleider en instructeur aan Manege Hoogenweg: ‘Elke zondag rijden hier de leden van de afdeling Noord-Oost van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’. Dat is altijd een goede basis geweest om hier ook examens in samenwerking met de Stichting Militair Ruiterbewijs te houden. We hebben nu twee succesvolle examens georganiseerd waarbij een hoog percentage van de deelnemers inderdaad met MRb of MRbZ naar huis ging. Zo slaagden hier vorig jaar acht van de negen kandidaten voor MRbZ.

 

Daarom bieden we nu voor het eerst ook een oefenpakket aan. Want de ervaring leert: ruiters die niet oefenen slagen zelden. Beide examens zijn niet makkelijk, een Militair Ruiterbewijs haal je niet zomaar, je moet er echt goed voor oefenen. Ruiters die op 28 oktober willen opgaan voor MRb of MRbZ kunnen in de zes weken na Prinsjesdag vijf keer met een paard van Manege Hoogenweg onder begeleiding van onze instructiegroep oefenen en vervolgens het examen afleggen. We bieden naast het examenpaard (voor MRb met stang-en-trenshoofdstel) ook sabelexercitie en springlessen aan. De kosten van deze cyclus bedragen €100.

 

Uniek is dat we hiermee de eerste trainingen in Nederland aanbieden speciaal voor de Caprilliproef voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver, die overigens zonder sabel en met een gewoon trenshoofdstel wordt verreden. Alle deelnemers zijn welkom, in het bijzonder ook ruiters die hier of elders reeds het MRb hebben behaald en nu willen upgraden naar MRbZ. We hebben een beperkt aantal plaatsen voor ruiters die met een paard van Manege Hoogenweg willen oefenen en deelnemen. Kandidaten voor het oefenpakket kunnen zich per e-mail aanmelden; wie het eerst komt, die het eerst maalt’.

 

Naast de MRb- en MRbZ-proef in Hardenberg op 28 oktober is er dit jaar nog een gelegenheid om het Militair Ruiterbewijs te behalen: op 29 september op de Manege Korps Rijdende Artillerie in ’t Harde.  Klik hier om je in te schrijven voor een van deze drie examens.

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 



Huzaar Richard Eising behaalde in 2006 naast MRb ook MRbZ en is dit jaar voor het eerst ingedeeld bij het Cavalerie Ere-Escorte tijdens Prinsjesdag op de derde dinsdag in september