26 augustus 2007
Nu ook MRb-lessen bij de Gele Rijders

Naast de clinics op het Militair Ruitersportcentrum in Amersfoort en Manege Hoogenweg in Hardenberg worden nu ook op de Manege Korps Rijdende Artillerie (KRA) in 't Harde MRb-lessen gegeven, specifiek ter voorbereiding op het MRb-examen van zaterdag 29 september 2007.  

 

De lessen op de gloednieuwe Manege Korps Rijdende Artillerie worden op maandag- en woensdagavond gegeven door KRA-instructeur Ellen van der Putten, die eerder een groep beroepsmilitairen zeer succesvol bij een MRb-examen coachte, en staan open voor actief dienende en voormalige beroeps- en reservemilitairen uit alle krijgsmachtdelen.  

 

Majoor der Rijdende Artillerie Gerard Berkers, plaatsvervangend commandant Korps Rijdende Artillerie (Gele Rijders): ‘Het KRA krijgt veel aanvragen van beroepsmilitairen en actief reservisten om gebruik te kunnen maken van deze schitterende defensiemanege èn de paarden van de particuliere Stichting Manege Korps Rijdende Artillerie. We hebben besloten om dit voor het aanstaande examen zo kort na Prinsjesdag inderdaad mogelijk te maken. Inmiddels behaalden hier in 't Harde zo'n 25 militaire ruiters het Militair Ruiterbewijs en/of het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Nu het MRb wijd en zijd wordt erkend als proeve van bekwaamheid denken wij dat het goed is als het mogelijk is om je ook bij de Gele Rijders gedegen voor te kunnen bereiden.

 

In het bijzonder willen wij het als Bereden Wapen mogelijk maken dat de diverse escorteurs van aanstaande Prinsjesdag de gelegenheid krijgen om aansluitend op vijf dagen praktijk met sabel en stang-en-trens gelijk dit examen af te kunnen leggen. Ook andere militaire ruiters zijn van harte welkom om een paard, stang-en-trenshoofdstel en sabel van het KRA te gebruiken voor oefening en het examen zelf. De kosten voor de cyclus (inclusief paardhuur voor het examen) bedragen €100. Aanmelden kan via 0525-658733 of pere-mail naar eml.vd.putten@mindef.nl. Maar let op: wie het eerst komt, die het eerst maalt, en vol is vol.'

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl. 

 Generaal jhr Harm de Jonge behaalde het Militair Ruiterbewijs na een clinic van Ellen van der Putten