Volgend examen in maart


Vaardigheids- embleem Militair Ruiterbewijs

 

Het eerste examen van het Militair Ruiterbewijs in 2004 vindt plaats op zondag 28 maart op Stal Groenendaal aan de Zevenhuizerstraat 154 in Bunschoten (bij Amersfoort). De eerste starttijd die dag is om 13:00 uur. Wilt u meerijden?  U kunt zich inschrijven via www.militairruiterbewijs.nl . Daar vindt u ook de proef en het parcours. U hoeft niet meer eerst het burger- ruiterbewijs te halen - alleen de theorie, en dat kan ook later. Wilt u oefenen voor dit examen? Neem even contact op met bart.deboer@militairruiterbewijs.nl . Er zijn twintig oefenplaatsen beschikbaar. Stang-en- trenshoofdstel, sabel en hindernissen worden voor u geregeld.

 

Militair Ruiterbewijs ook in Zilver en Goud

Aan het volgende MRb-examen gaan inmiddels verschillende succesvolle proeven vooraf. Zo slaagden in september Sgt Snijder en Res Elnt Roelofsz voor de Caprilliproef van het Militair Ruiterbewijs in Zilver. Vervolgens gingen in oktober ruiters van onder meer de Cavalerie, de Genie, de Infanterie, de Militair-Juridische en de Technische Dienst en de Politie op voor het Militair Ruiterbewijs. Het examen van 4 oktober werd georganiseerd in combinatie met de NMRK in Maarsbergen. Sgt Anica Kortekaas werd die dag Nationaal Militair Ruiterkampioen, en won daarmee het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

 

Ook Bereden Adjudant van HM de Koningin Lkol Valk reed de MRb-proef.

 

Res Elnt Roelofsz hoeft sinds het MRb in Zilver geen baret meer te dragen.

 

Nationaal Militair Ruiterkampioen Sgt Kortekaas is blij met het MRb in Goud.

Eerste vaardigheidsemblemen uitgereikt

Op 4 oktober ontvingen 56 ruiters (Landmacht, Luchtmacht, Marechaussee en Mariniers) het vaardigheidsembleem behorend bij het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver of het Militair Ruiterbewijs in Goud uit handen van Genm Van Diepenbrugge, Plaatsvervangend Bevelhebber der Landstrijdkrachten. De vaardigheidsemblemen werden toegekend op basis van prestaties tijdens examens voor het Militair Ruiterbewijs of het Militair Ruiterbewijs in Zilver, of tijdens de Nationaal Militair Ruiterkampioenschappen. Meer informatie over hoe u het Militair Ruiterbewijs kunt verwerven vindt u op www.militairruiterbewijs.nl.

 

 

 

Res Huz1 Knaapen slaagde op het eerste MRb-examen (mei 2002) en ontving zijn DT-speld van de PBLS.

 

MRb Goud kan alleen worden verworven op de Nationaal Militair Ruiterkampioen- schappen.

 

Kol Wassenaar reed drie keer de zwaarste samengestelde wedstrijd en ontving MRb Goud.

 Wilt u geen newsflashes over het Militair Ruiterbewijs ontvangen? Gebruik dan deze link en vermeld uw naam.