MRb gelijkgesteld met SRR-Ruiterbewijs

De Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) heeft in januari een convenant met de Stichting Rijvaardigheidsbewijzen Recreatieruiter (SRR) gesloten op basis waarvan gebrevetteerden voor het Militair Ruiterbewijs in aanmerking komen voor het SRR-Ruiterbewijs. Dit geldt alleen voor gebrevetteerden voor het Militair Ruiterbewijs (MRb); niet voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ) of in Goud (MRbG). Een voorwaarde is wel dat de ruiters (in aanvulling op het examen) ook tijdens een rit over de openbare weg (conform de exameneisen van de SRR) hebben aangetoond over voldoende rijvaardigheid te beschikken (uitgezonderd ruiters die hebben deelgenomen aan een ere-escorte). Met het Militair Ruiterbewijs in de hand kunt u dus een SRR-Ruiterbewijs aanvragen door contact op te nemen met de SRR via www.ruiterbewijs.nl.

 

Nieuwe lichting gebrevetteerde militaire ruiters

Zojuist slaagde weer een nieuwe lichting ruiters uit Landmacht, Luchtmacht èn Marine voor het MRb: Lkol A.T.J.M. Wildenberg, LTZ AR2OC drs M.M. Bolsius, Res Elnt J.J.G. Venteville, Kpl1 C. Georges, Kpl1 I.R. Dekker-van der Kloor, Huz1 G. Kampman, Huz1 R.F. Roest en Huz H.H. Eising. Daarmee komt het aantal gebrevetteerde militaire ruiters op 76, waarvan 46 voor het MRb, 14 voor het MRbZ en 16 voor het MRbG, en waarvan 59 uit de bereden wapens (Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee).

 

 

LTZ Bolsius is de eerste vrouwelijke èn de eerste marineofficier die het MRb behaalt

 

Een bontje op de fiets kan zadelpijn voorkomen

 

Met Lkol Wildenberg draagt inmiddels 60% van het hoofdbestuur van de MRV ‘Te Paard!’ MRb of MRbG

Examens & oefenmogelijkheden

De examens van het Militair Ruiterbewijs vinden dit jaar plaats op zondag 24 april op de Rotterdamsche Manège in Rotterdam en op zaterdag 8 oktober in de splinternieuwe manege van de Artillerie (Gele Rijders) in ‘t Harde. Wilt u in 2005 het Militair Ruiterbewijs in Zilver behalen?  Dat kan door op 1-2 juli de Samengestelde Wedstrijd voor Geüniformeerden in Maarsbergen te rijden (neem hiervoor contact op met Karin Jefferson) of door op 8 oktober de Caprilliproef voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver te behalen. Inschrijven kan op www.militairruiterbewijs.nl.

Tot nu toe haalde twee op de drie ruiters het MRb de eerste keer. Oefenen is dus zinvol … Dat kan op drie plaatsen: in Den Haag, in Muiderberg (Utrecht) èn in Hardenberg (Overijssel). Res Elnt Bart de Boer coördineert en regelt sabelexercitie, stang-en-trenshoofdstel, paarden en hindernissen.

PS Neemt u deel als reservist? Vermeld dit dan op uw aanmeldingsformulier: dan ontvangt u wedde bij deelname aan het examen.

De borstemblemen van het Militair Ruiterbewijs en
het Militair Ruiterbewijs in Zilver en in Goud.

 Wilt u geen newsflashes over het Militair Ruiterbewijs ontvangen? Gebruik dan deze link en vermeld uw naam.