mrb-standaard-klein

Inschrijven

Aan het examen Militair Ruiterbewijs (standaard) kunnen deelnemen: A) Nederlandse en buitenlandse actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten; B) geüniformeerden van het Koninklijk Staldepartement, de Nationale Politie en de Defensie Bewakingsdienst; C) leden van de Nederlandse Vereniging voor Bereden Wapenvaardigheid en D) niet-militaire aspiranten van het Cavalerie Ere-Escorte (CEE) en de Bereden Brigade Koninklijke Marechaussee (BBKMAR) met een aanbevelingsbrief van of namens C-CEE of C-BBKMAR. Het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud staat alleen open voor de ruiters genoemd onder A) en B). Het bestuur van de Stichting Militair Ruiterbewijs kan hiervan in uitzonderingsgevallen afwijken. Inschrijving is uitsluitend mogelijk door middel van het electronische inschrijfformulier.  

De Stichting Militair Ruiterbewijs vraagt geen inschrijfgeld voor deelname aan het examen. De startlijst wordt een week voor de examendag aan de deelnemers gemaild. 

Ruiters die deelnemen aan het examen Militair Ruiterbewijs worden automatisch lid van de MRV en de KNHS. 

  • Klik hier om in te schrijven op een examen voor het Militair Ruiterbewijs.

Deelname aan een examen van de Stichting Militair Ruiterbewijs vindt plaats op eigen verantwoordelijkheid. Indien het vermoeden bestaat dat een kandidaat zodanig onervaren is dat de veiligheid tijdens het afleggen van het examen een te groot risico vormt, kan de Stichting Militair Ruiterbewijs besluiten de kandidaat uit te sluiten.